LAMPAAT

Ihanat villapallerot! Nämä tytöt on sitten hurmaavia, varsinaisia terapialampaita. Näitä kun vähän halailee, niin murheet pienenee. Tytöt tulee luo, kun niitä huutelee. Ovat myös todella hellyyden kipeitä (ja herkkujen) ja etenkin Gerin saparo heiluu sitä rapsuttaessa.

Tämä lammas on nimeltään Geri ja on Amandan ja Elviiran emo. Geri on lammaslauman johtaja ja äänekkäin tyyppi kaikista.

Kesäkuussa 2023 meille syntyi karitsoja, joista meidän laumaan jätettiin Amanda & Elviira.

Tämä lammas on nimeltään Mel C. Laumassa oli aiemmin lampaita, jotka oli nimetty Spice Girlsien mukaan, mutta kuten originaalikin yhtye, niin myös tämä joukko hajosi ja jäljelle jäivät nämä kaksi yksilöä kokoonpanosta.

Musta lammas on nimeltään Amalia ja ruskea lammas on nimeltään Melinda. Saattaa olla, että Leevi & leavingsin biiseillä on ollut osuutta asiaan nimien antamisessa…

VUOHI

Lovelia, niin raskas rakastettava vuohi-kuttumme. Joskus tuntuu, että nimi pitäisi olla ”Riesa”. Vaan onhan se kuitenkin (onneksi) myös suloinen ja ihana, meidän oma maskotti. Sanonta: ”jos sinulla on tylsää, hanki vuohi” on juolahtanut useasti mieleen, kun tämän neitosen touhuja on seuraillut. Se voi olla milloin missäkin; terassilla patjalla ottamassa nokosia, peräkärryssä tai vaikkapa trampoliinilla. Siihen tulokseen ollaan tultu, että meille riittää yksi vuohi.

VASIKAT

Vaapukka on meidän toukokuussa 2023 syntynyt Aberdeen Angus – Holstein-risteytys lehmävasikkamme. Olemme jo harjoitelleet riimussa kävelyä ja se onkin jo alkanut sujumaan melko hyvin.

Veitikka on meidän kesäkuussa 2023 syntynyt lapinlehmävasikka. Veitikka on oikein velmu kaveri ja on vähän harvinaisemman värinen pohjoisen tyttönen, kun useimmiten lapinlehmät ovat vaaleita väriltään.

KOIRAT

Meiltä löytyy karkeakarvaista mäyräkoiraa sekä kiinanharjakoiraa.

Pienimuotoista kasvatustoimintaa on myös.

Ruuti (Pinky twinky Yall be flippin) on syntynyt 2020 tammikuussa. Ruuti on korona-ajan lapsonen, joten sosiaaliset tilanteet jäivät pentuna vähän vähälle. Ruuti on hellyyttä ja lämpöä rakastava yksilö, saunaan on aina menossa ensimmäisten joukossa ja aurinkoa palvoo hän. Aina jos sohvalta löytyy joku ihminen, niin läheisyyteen hakeudutaan oitis.

Ruuti sai ensimmäiset pentunsa syksyllä 2022, neljä poikaa, jotka nimettiin Kruutikellarin pressoiksi; Martti, Urho, Sauli ja Mauno.

Kiinanharjakoira Pinky Twinky Överi Ihana eli Ihku on syntynyt huhtikuussa 2023. Tämä aivan nimensä veroinen sankari on hurmannut jo monen monta tyyppiä.

Karkeakarvaiset mäyräkoirat Vicky ja Köpi. Molemmat ovat metsästyslinjaisia narttukoiria.

Kruutikellarin Vicky on 2019 syntynyt oma kasvatti. Tällä hetkellä Vicky oleilee Raahessa ”mummolassa”.

Köpi on 2021 syntynyt. Aivan hurmaava ja ihmisläheinen naikkonen. Rapsutuksia rakastava ja vähän kaikelle haukkuva metsästyskoiran alku. Ruutin paras ystävä. Köpi on meidän perheen TikTok-tähti.

Karkeakarvainen mäyräkoira Kruutikellarin Jenni eli Jenni on syntynyt toukokuussa 2023. Jenni on oma kasvatti. Jenni ja Ihku ovat oikein oivalliset kaverit toisillensa. Molemmat ovat melkoisia sisupusseja.

KISSA

Meidän Kissikällä on monta nimeä ja kaikkia tottelee aivan yhtä hyvin. Miisu, Misse, Misu, Kissikkä, Kisu, Kissa, Höpö, Perskatti, Himskatti..

Meillä Kissikkä toimii hiirien, myyrien ym. kurissa pitäjänä ja onkin siinä erittäin taitava.

Tämä tapaus tulee aina katselemaan, kun ihmisiä on pihalla. Viettää yöt pannuhuoneessa, josta on vapaa kulku ulos ja sisään. Saadessaan hellyyttä, alkaa kuolaamaan. Viihtyy hyvin olkapäillä.

Heittämättä maailman paras kissa.

KANIT

Tämä punainen söpöliini Urho on rodultaan New Zealand Red ja on aika iso poika, niin kutsuttu jättikani. Arvostaa suuresti herkkuja. Urho on super-pehmeä ja tykkää kovasti rapsutuksista.

Tämä valkoinen jättiläinen on nimeltään Prinsessa. Prinsessa on tullut Urhon kaveriksi, vaikkakin asustavat verkko välissään.