YRITYKSEN TAKANA

"Tee sitä mihin uskot.
Usko siihen mitä teet.
Tee, niin kuin parhaaksi näet.
Älä usko mitä muut sanovat.
Sano, mitä itse ajattelet.
Ajattele itse.
Uskoon kuuluu epäily.
Uskoon kuuluu rohkeus.
Pahinta uskossa on sokeus.
Rohkea uskaltaa epäillä,
eikä näe niiden välillä pienintäkään ristiriitaa."
- Tommy Tabermann

ERICA: Olen oman elämäni Robinson Crusoe. Viitaten sinnikkyyteen, rohkeuteen ja seikkailunhaluun, jota Robinsonilla oli ja ennen kaikkea siihen sanomaan, että toivoa on aina! Olen työskennellyt sosiaaliohjaajana aikuissosiaalityössä sekä palveluohjauksessa melkein 6 vuotta. Kokemusta on paljon myös päihdepuolella työskentelystä. Ennen sosiaaliohjaajan työtä työskentelin lähihoitajana yli 10 vuotta.

Koulutustaustaa:

  • Lähihoitaja (ensihoidon koulutusohjelma)
  • Sosionomi (Amk)
  • Green Care Pro-opinnot (Amk)
  • Muutosvalmentaja
  • Luonto-ohjaajan perustutkinto

Valmistuin luonto-ohjaajaksi 2024, joka mahdollistaa monipuolisemman palveluiden tarjoamisen jatkossa. Olen rakastanut eläimiä ihan pienestä saakka, vaikka kärsinkin pienenä kovasti allergioista. Olen ollut kaikissa mahdollisissa eläin- ja heppakerhoissa ja hoitanut hevosia ja ratsastanut pienestä tytöstä saakka. Myös hilpeyttäkin aiheuttanut ”luovan toiminnan kerho” kuului lapsena harrastuksiin. Kotoa on aina löytynyt jokin lemmikki ja olenkin ajan saatossa siedättynyt allergioiden suhteen melko hyvin. En olisi elämän tyrskyissä selvinnyt ilman karvakaverin läsnäoloa ja sillä onkin ollut suunnattoman suuri merkitys aina.

”Jokainen, joka on pidellyt aaltojen silittämää kiveä kädessään tietää, että jatkuvilla hyväilyillä on ihmeitä tekevä voima.” – Tommy Tabermann

JARMO: Armeijassa olen saanut ryhmänjohtajakoulutuksen. Olen työskennellyt rakennusalalla noin 10 vuotta. Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt lihanjalostustehtaassa. Tällä hetkellä opiskelen Kannuksessa Kpedun maatalousalan perustutkintoa eläintenhoitajaksi sekä lisäksi käyn Kaustisen Kpedu:ssa kengityskoulua.

Koulutustaustaa:

  • rakennusalan perustutkinto
  • elintarvikealan perustutkinto
  • maatalousalan perustutkinto; eläintenhoidon osaamisala (2023->)
  • Kengitysalan koulutus (2024 ->)

Elämääni tuli ensimmäinen koira ollessani 15-vuotias, joka oli rodultaan noutaja. Sittemmin koiria on tullut omaan talouteenkin ja ne ovat olleet rodultaan mäyräkoiria. Harrastan metsästystä ja mäyräkoirat toimivat siinä mukana ja muutoin ovat osana perhettä. Toimin myös koirien kasvattajana omalla kennelnimellä. Tilallamme vastaan eläinten jalkojen hoidosta; hevosten kaviot, lampaiden, vuohen ja vasikoiden sorkat, koirien kynnet ym. Vastaan myös kaikenmoisista rakennus- ja kunnostuspuuhista, joita tilalla esiintyy lähes päivittäin.

Eläimet ja luonto ovat aina olleet lähellä sydäntä.

Iso tekijä toiminnassamme on huumorintaju ja positiivisuus. Siitä pidetään kiinni, unohtamatta kuitenkaan vakavoitumista tilanteen sitä vaatiessa.
Tavoite on tuottaa onnellisia hetkiä ja elämyksiä elämään.  

Olemme yhdistäneet perheemme ja meillä on yhteensä 7 lasta ja 1 lastenlasta. Esikoinen on jo muuttanut omilleen, mutta hänet voi myös ”bongata välillä mestoilta”. Muut lapset osallistuvat maatilan arkeen, kun ovat kotona. Maatilamme onkin osa meidän elämää ja siitä pääsee nauttimaan koko perhe.

TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Tilamme sijaitsee Kälviällä taajaman ulkopuolella. Kälviän keskustasta on matkaa kuitenkin vain noin 1 kilometri. Naapureita ei juurikaan ole.

Pihapiiriin on pikkuhiljaa noussut vanhojen kanaloiden lisäksi uusi kanala sekä eläimiä varten pihattorakennus. Uusin rakennuksista on syksyllä 2023 valmistunut uusi sosiaalitila jota ”olotilaksi” kutsumme.

Maitolaituri on tien vieressä vastaanottamassa ja merkkinä saapumisesta perille.

Pihapiiri koostuu pihasta, metsästä ja pelloista.

Pihapiiristä löytyy nuotiopaikka, jossa voidaan tehdä ruokaa tai keittää kahvit ja luonnollisesti siellä voi olla myös eläimiä mukana touhuilemassa. Tulevaisuudessa nuotiopaikalle tehdään kotatyyppinen grillauspaikka.

Metsään on myöhemmin tarkoitus rakentaa myös laavu nuotiohetkiä varten.

Kuvassa kanala

Kaikki eläimemme asustavat lajityypillisissä oloissaan ja pääsevät myös talvella ulkoilemaan (lajikohtaiset määräykset huomioon ottaen).

Hevoset, poni, vasikat, lampaat sekä vuohi asuvat pihatossa, joten voivat itse päättää milloin ovat sisällä ja milloin ulkona.

Kuvassa pihatto.

Pihasta löytyy myös heinälato, vanha aittarakennus sekä varastorakennuksia.

OLOTILA

Uusi ”olotilamme” on valmistunut 2023 vuoden aikana. Tilassa on tupakeittiö ja kooltaan se on noin 54neliöä. Sinne mahtuu 20 – 25 henkilöä ja sieltä löytyy myös wc-tila, jossa on suihkukaappi.

Tilassa on myös takka ja iso tv, johon on mahdollista yhdistää vaikkapa kannettava tietokone kokouksia ym varten.

Tilaa on mahdollista myös vuokrata, lisää tietoa vuokrattavana-osiosta.

KONTTIKOTI

Alunperin taukotilana/sosiaalitilana toiminut kontti on nyt muutettu majoituskäyttöön sopivaksi.

Sitä pystyy varaamaan sekä Booking:n että Airbnb:n kautta.

Lisää tietoa löytyy vuokrattavana-osiosta.

Vesi virtaa itsestään. Ruoho kasvaa itsestään. Ilta tulee itsestään. Ainoa mikä ei tule itsestään on hyvä teko.” – Tommy Tabermann